Kohati tuliseks muutunud arutelus toodi välja, et hariduse sisu probleeme on haridusinimesed omavahel juba aastaid arutanud ning muutuse loomiseks on vajalik just nn haridusväliste inimeste, eelkõige lapsevanemate mõtteviisi muutmine ning senisest suurem kaasatus igapäevasesse kooliellu. Et sellega Ida-Virumaal algust teha, otsustati korraldada sügisel maakondlik Huvitava Kooli mõttekoda, kus põhiroll oleks just koolivälistel inimestel ja organisatsioonidel.

Sillamäe Gümnaasiumi direktor Arno Kaseniidu sõnul andis kohtumine hea selguse, mida kujutab endast algatus Huvitav Kool. „On väga tervitatav, et riik on loonud kaasamisprotsessi mille sihiks on toetada koostöövõrgustike tekkimist ning mitmekesistada koolielu läbi avatuse, haridussõprade toe ja õpetajate professionaalse arengu,“ ütles Kaseniit. Jõhvi vallavalitsuse haridusnõunik Katrin Tamme rõhutas aga, et iga laps on väärt huvitavat kooli.

Kohtumisel osales ligi 20 Ida-Virumaa haridusinimest, teiste seas koolijuhid, maavalitsuse, noortekeskuste, noortekogude ja ettevõtjate esindajad jt.

Haridus- ja Teadusministeerium on ellu kutsunud algatuse Huvitav Kool, et peegeldada ühiskonna ootusi koolile ja haridusele ning teha Eesti koolid huvitavaks õpilastele, õpetajatele, lapsevanematele, hariduse toetajatele ja sõpradele.

Huvilised saavad end Huvitava Kooli tegemistega kursis hoida ja kaasa rääkida sotsiaalmeedias: www.huvitavkool.blogspot.com ja www.facebook.com/huvitavkool.