Jutt käib sellest, kuidas 19. septembril 1941, oma 43. sünnipäeval, külastab üks saksa allohvitser Varssavi getot. Ta võtab seal oma Rolleiflexiga 140 fotot. Kas ta käis getos üksnes uudishimust või tahtis ta veel kord näha juudi neiut Anna Jankowskyt. Nii see lugu algab.

Tõlkinud on Mati Sirkel. Lavastanud Raadioteatris Einar Kraut. Helirežissöör Külli Tüli. 
Muusikaline kujundaja Silja Vahuri. 


Andres Otsa kuuleb ka 5. oktoobril, kui kell 15.05 kõlab Klassikaraadio eetris 1984. aastal salvestatud kuuldemäng “Ära iialgi päri, kellele lüüakse hingekella...”, mille on tõlkinud Enn Soosaar, raadiole seadnud Toivo Tootsen

Andres Ots on Robert Jordani rollis. Mariat mängib Anu Lamp. Pilàrit Silvia Laidla. Pablot, partisanisalga juhti Mauri Raus. Anselmo, sidemees – Heino Mandri. Mustlane – Guido Kangur. Andrès – Sulev Teppart. Kindral Golz – Rein Aren. Marty, internatsionaalsete vägede peakomissar – Urmas Kibuspuu. Gomez, pataljonikomandör – Eero Spriit. Karkov, Pravda korrespondent – Jüri Krjukov.

Režissöör Einar Kraut. Helirežissöör Külliki Valdma. Muusikaline kujundaja Tõnis Kõrvits. 


Esmaspäevast neljapäevani, 6.–9. oktoobril kell 9.30 on Klassikaraadio “Jutujärg” samuti pühendatud Andres Otsa juubelile. Ta loeb Artur Adsoni “Ise idas – silmad läänes” – katkendeid mälestustest, elust ja tööst Jõhvis ja Tallinnas XX sajandi alguses.