Müügil on nii mahe- kui ka lihtsalt talutoodang, sealhulgas Repinski enda Konju mõisa talu kitse- ja lehmapiimasaadused.

“Mõtlesin juba ammu, et Tallinnas peaks olema talupood, kus tootjad saaksid otse tarbijatega suhelda,“ selgitab Repinski.

Praegu on tema sõnul raske öelda, mitme talu toodang Konju talupoodi tuleb, kuid avamispäeval leidus lettidel pea 40 tootja kaupa. Talunike pakkumine ja huvi oli Repinski sõnul elav.

“Oleme saanud tuttavaks paljude toidutootjatega, kes toodavad unikaalset toitu, kuid kellel ei ole võimalust müüa oma kaupa suurtes kaubanduskettides,” selgitab ettevõtlik talunik.

Repinski möönab, et suures kaubanduskeskuses oleks talupoel ilmselt rohkem kliente, aga samas märgib ta, et talupoe jaoks on sobiv just vana maja.

Illuka vallas asuvas Eesti suurimas kitsefarmis Konju mõisa talus on 300 kitse ja koos noorkarjaga 110 lehma. Farmi kitsepiimatoodang on 500 liitrit. “Nõudlus kitsepiima järele on suurem, kui pakkuda suudame, ja see kasvab,“ tunnistab Repinski. Tema sõnul on suure piimanõudluse tõttu farmis peatunud farmis praegu juustutootmine. Peagi tuleb see taas käivitada, sest uues poes on juustu järele kindlasti nõudlust.

“Hea, et Martin võttis julguse kokku ning avas mahe- ja talutoodangu jaoks eraldi poe,“ nendib Mahepõllumajanduse Koostöökogu esindaja Merit Mitt, kes kiidab ka selget teavet hinnasiltidel: selgesti on näha, mis toode on mahe, milline tavaline. Samuti meeldib talle uue poe kujundus, mis vastupidiselt üldisele talupoodide trendile on helgetes värvides ja valgusküllane.