Ettepaneku kohaselt tuleb Põltsamaa Ametikooli õppetööks vajalik vara anda üle Järvamaa Kutsehariduskeskusele. Õppetööks ja selle korraldamiseks mittevajalik vara antakse aga üle Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsile.

Põltsamaa Ametikooli töötajate töölepingud lähevad töölepingu seaduse alusel 1. septembrist 2015 muutumatul kujul üle Järvamaa Kutsehariduskeskusele. Põltsamaa Ametikoolis õpinguid alustanud õpilased jätkavad õpinguid samadel õppekavadel Järvamaa Kutsehariduskeskuses.

Haridus- ja teadusministri Jevgeni Ossinovski käskkirjaga moodustatakse Põltsamaa Ametikooli ja Järvamaa Kutsehariduskeskuse ümberkorraldamiseks komisjon, mille esimeheks on Haridus- ja Teadusministeeriumi kutsehariduseosakonna asejuhataja Teet Tiko.

Komisjoni kuuluvad veel ministeeriumi riigivaraosakonna asejuhataja Aimar Perv, kutsehariduse osakonna nõunik Meelis Mereküla, Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin, Põltsamaa Ametikooli direktor Andrus Kompus, Järvamaa Kutsehariduskeskuse pearaamatupidaja Viive Kuresoo ja Põltsamaa Ametikooli pearaamatupidaja Heike Põhjala.

Ministri käskkiri, koolide ümberkorraldamise ettepanek ja eelarvekava saadeti kooskõlastamiseks Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile, Rahandusministeeriumile, Jõgeva ja Järva maavalitsustele, Paide Linnavalitsusele ja Põltsamaa Vallavalitsusele. Kooskõlastusring on eelduseks valitsuse otsusele.