„Senistele ruumidele lisandus veel seminarisaal, mida saame kasutada kalandussektorile ja tarbijatele suunatud koolitusteks,“ lisas Armulik.

Lootsitorni renoveerimisprojekti koostas Anne Strati Arhitektuuribüroo OÜ, ehitustööd teostas Pärnu REV AS. Töid rahastati Euroopa Kalandusfondi vahenditest ja need läksid maksma ligi 250 000 eurot.

TÜ Eesti Mereinstituudi kalanduse teabekeskus on Pärnus tegutsev kalanduse info-, koolitus- ja nõuandekeskus, mille tegevus toimub "Euroopa Kalandusfondi 2007–2013 rakenduskava" meetme 3.1 "Ühistegevused" raames. Teabekeskuse eesmärk on varustada kalandussektorit kaasaegse oskusteabe, koolituse ja nõuandega ning suurendada tarbijateadlikkust.

Pärnus Kalda 1A lootsitorni alumine korrus ehitati 1860. aastal, kui seal paiknes Pärnu börs. 19. sajandi lõpus kasutati hoonet meteoroloogia- ja lootsijaamana, 1926. aastal valmis lootsijaama pealeehitusena väljavaatetorn. Nõukogude ajal oli hoone kasutuses elamuna. Alates 1993. aastast asusid lootsitornis esmalt Mereinspektsioon ja seejärel Keskkonnainspektsiooni Pärnu osakond. Kalanduse teabekeskus tegutseb lootsitornis alates 2011. aasta aprillist.