17.02.2015, 08:50
Vastlakukkel: poes ligi kuus korda kallim kui kodus küpsetades
Kes viitsib küpsetamisega natuke vaeva näha, hoiab vastlapäeval maiustades kõvasti kokku.
FOTO:
Kui Õhtuleht sai tunnustatud pagari retsepti järgi küpsetatud 90grammise vastlakukli kätte 31 sendiga, siis kaupluses küsitakse mõne sama suure kukli eest 1,80 eurot.
"Ostes" jahud-munad ja muu vajaliku Norde Centrumi Rimist, sai leht oma 90grammise kukli kätte 31 sendiga. Samas OÜ Pagar Võtaks martsipaniga vastlakukli eest küsitakse 1,80 eurot ehk 5,8 korda kõrgemat hinda.
"Meie kasutame mahetooraineid ehk need on täpselt kolm korda kallimad. Lisaks kõik muu kulu sinna juurde – elekter, tööjõud jne," põhjendab OÜ Pagar Võtaks juhataja Reet Rum ja ütleb, et seepärast nad kukli pealt väga suurt kasu ei teeni.