Teine ekraanipilt (20 e-häält) näitab aga ainult Tartu linna valimisjaoskondades valijate nimekirjadesse kantud valijate pool antud e-hääli. Ehk siis Tõnu Intsule anti alaliselt väliriigis elavate valijate poolt 1 e-hääl ja kuna seda ei antud Tartus registreeritud valijate poolt, siis Tartu valimisjaoskondade koondtulemus see ei saagi kajastuda. Seejuures täpsustan, et alaliselt väliriigis elavate valijate e-hääled sisalduvad ainult e-häälte üldarvu veerus, kuid neid ei näidata veerus "Hääled väliriigist".”

Selles peitubki segaduse põhjus. Tabelis on lahtris “Hääled välisriigist” kirjas 0, kuid pole täpsustatud, et see käib ainult välisriigis antud paberhäälte kohta. Välisriigist antud e-hääled lähevad e-häälte ühisesse potti, neid eraldi välja ei tooda.

“Nagu näete, on sellistel esmapilgul arusaamatuna näivatel asjadel väga lihtsad seletused. Mind teeb aga murelikuks üldine tendents, et selliste näidete pinnalt (mis on tegelikult lihtsasti selgitatavad) püütakse murendada valimiste korralduse usaldusväärsust,” lisas Mölder.
“Ma olen valimisi vaadelnud mitmes välisriigis. Julgen kinnitada, et nii hästi reglementeeritud ja kontrollitavat valimiste korraldust kui Eestis, ei ole ma kusagil mujal kohanud. Ehk siis valijatel ei ole põhjust Eestis korraldatavate valimiste korrektsuses kahelda. Kuigi jah, inimlike eksimuste vastu ei ole me mitte kunagi lõplikult kaitstud. Aga sellised eksimused on siiski üks suur erand ja need on avastatavad häälte ülelugemise käigus.”