Kuid hoolimata sellest leiab Norra maanteaamet hiljuti avaldatud ülevaates, et liiklejad põdrapildiga märke silmates sõiduki liikumiskiirust ei vähenda. Ajavahemikul 2008-2013 sai Norra teedel sõidukiga kokkupõrkes surma 4700 põtra ja hirve.

"Märgid peaksid liiklejaid hoiatama - võtke kiirus maha, kuid selgub, et tegelikult ei tee seda keegi," rääkis NRK-le maanteeameti Hedmarki maakonnakontori spetsialist Rolf Sevendal.

Ning selgitas: "Te sõidate mööda teed, mida palistavad põdrapiltidega liiklusmärgid, ega näe ühtki põtra. Sõidate kümme korda ega silma ikkagi mitte ühtegi põtra. Sõidate kakskümmend korda ja põtra ikka ei kohta. Ja märgi mõju kaob."

Sevendal on veendunud, et märkidele kulutatud rahaga võiks parem puhastada teeääri puudest, et tagada sõidukijuhtidele suurem vaateväli, tekitades neile seeläbi võimaluse märgata teed ületavat põtra aegsasti.

Pisut uskumatu, kuid portaali The Local teatel tuleb norrakatel rinda pista ka märgivarastega - need kaovad pidevalt. 2001. aastal pidas politsei kinni sakslase, kes oli endale varastatud põdramärkidest koju aialaua ehitanud.