Nopri talus tehakse kasemahlast limonaadi
“Oleme proovinud kasemahlast teha erinevaid versioone, nii hapendada kui ka pastöriseerida,” räägib Nopri talumeierei peremees Tiit Niilo.
Mullu koguti kaskedelt kaheksa tonni mahla ja sellest jagus terve talve ka poodidesse müüki saata. Tõsi, see oli aeglaselt jahedas hapnenud mahl.
Praegu metsas mahl jookseb ja käib usin kogumine, värske kraam on juba ka kauplustes.
“Kasemahl on meil täiesti kasutamata võimalus,” ütleb Niilo.
Nüüd on neil koos Maaülikooli Polli teadlastega käsil tootearendus ja katsetatakse erinevate kasemahlast toodete valmistamist.
“Proovisime gaseerida ja tegime kasemahlalimonaadi,” muheleb Tiit Niilo seda meenutades. “Loomulikult hapnenud mahl meenutas pärast gaseerimist šampust.”
Seda, missugused huvitavad kasemahlatooted poodi müügile jõuavad, näitab aeg.