Raivo Vokki sõnul mängib ka stress toitumise juures väga tähtsat rolli. Inimesed, kes soovivad toidust maksimaalselt kätte saada peaksid sööma rahulikult ja vältima kiirustamist. Stressis isikud kipuvad sellele aga vähe tähelepanu pöörama.

Mõõduka tempoga söömisel paraneb seedimine ja toitainete imendumine ning kehal on uuest kütusest rohkem kasu. Vastasel juhul läheb osa toidus peituvast potentsiaalist raisku, mis omakorda tähendab söögi valmistamiseks kasutatud loodusressursside ebaefektiivset rakendamist. Seega saab iga inimene oma igapäevaste toitumisharjumustega mõjutada toidu- ja energiatootmise jätkusuutlikkust.

Konverentsi Agroforum Mare Balticum korraldavad Eesti Maaülikool, Põllumajandusministeerium, Eesti Põllumajandus-kaubanduskoda, Läänemeremaade nõukogu ja Maaelu Edendamise SA koostöös Peterburi Põllumajandusülikooliga.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid