Martna volikogu pidi tänavu kevadel täies koosseisus tagasi astuma, sest ei suutnud tähtajaks vallaeelarvet vastu võtta. Eelarve vastu hääletas toona opositsioonis olnud IRL-i fraktsioon, kelle juht Arvo Ninn ütles, et eesmärk oligi volikogu koosseis välja vahetada, mitte eelarvet muuta. Opositsioon sai oma tahtmise läbi suruda, sest üks koalitsiooni liige oli haiglas.

Opositsiooni põhieesmärk oli välja vahetada Martna vallavanem Tiiu Aavik. Samal istungil, kus hääletati eelarve vastu, anti sisse ka umbusaldusavaldus Aaviku vastu, kuid kuna volikogu koosseis pidi laiali minema, see järgmisel istungil enam päevakorda ei tulnud. Nüüd ongi Martnas uus volikogu, aga endine vallavanem.

“Ma ei oska kommenteerida seda pöördumist, sest ei ole seda näinud,” ütles täna uus volikogu esimees Indrek Urbas.

“Vallavanemaga on seis selline, et eelmine koosseis tegi umbusaldusavalduse ja edasi ei ole umbusaldust avaldatud,” ütles ta.

Urbas ei öelnud, kas tulevikus on plaan Tiiu Aavikule umbusaldust avaldada.

Hardi Rehkalti sõnul ajab teda segadusse tekkinud ebamäärasus. “Minu jaoks see ongi probleem, et mitte midagi ei toimu. Praegu on patiseis, kui üks ehk volikogu esimees on ühes leeris ja teine ehk vallavanem teises. Justkui oli revolutsioon ja siis jäi kõik seisma,” ütles ta.

“Rahvas räägib kahest volikogust - päris volikogu ja varivolikogu. Homme antakse toetusavaldus vallavanemale kindlasti üle,” ütles Rehkalt.