19.05.2015, 15:31
RETSEPT: Mõnus maius naadist
Praegu on soodne aeg esimeste mullast nina välja pistnud taimede korjamiseks. Nii tasub aias ringi vaadata, kas on juba näha naadivõrseid, millest saab teha mõnusa ja vitamiinirohke maiuse.
FOTO:
Nii pakkus nädalavahetusel peetud Koigi umbrohufestivalil valla terviseedendaja Kaie Altmets tervislikku ja maitsvat naadimaiust.
Vaja läheb:
- naadipastat
- õlikanepi seemnejahu
- või + hea õli
- kakao
- seemned/pähklid
- kookoshelbed
- mandlijahu
- mitmevilja jahusegu
- tatrajahu
Segada kõik ained omavahel ja vormida saadud segust väikesed pallid,mida võib tatrajahus või kookoshelvestes veeretada.
Naadist võib keeta ka toitva supi.
Naadisupp
- 40 g kaerakruupe
- 100 g naadilehti
- 1 kuhjaga sl võid
- 2 sl peenestatud tilli
- maitseks soola
Keetke kaerakruubid, lisage keeduleemele või ja seejärel tükeldatud naadilehed. Maitsestage ning keetke supp valmimiseni, lisage peenestatud till. Soovi korral võib suppi serveerida keedetud munaviilude ja hapukoorega, samuti võib valmis supile lisada tükeldatud viinereid või kergelt läbi praetud suitsuvorsti- või singiviile.