Euroopa kultuuripärandi auhinnatseremoonial Oslo Raekojas tervitasid laureaate sõnavõttudega Oslo linnapea Fabian Stang ning Norra kliima ja keskkonnaminister Tine Sundtoft.

Mainekat auhinda andsid üle Euroopa Komisjoni haridus-, kultuuri- ja spordivolinik Tibor Navracsics ning Europa Nostra eksekutiivpresident Denis de Kergorlay. Tseremoonial viibis ka Norra kroonprints Haakon.

Euroopa Liidu kultuuripärandi auhind ja Europa Nostra auhinnad on Euroopa kõige kõrgem tunnustus muinsuskaitse vallas. 2015. aastal said tunnustuse kokku 28 projekti, mis valiti välja 263 kandidaadi seast. Auhindu jagati neljas kategoorias: kultuuripärandi säilitamine, teadustegevus ja digiteerimine, erilised teened kultuuripärandi hoidmisel ning haridus- ja koolitusprojektid ja teadlikkuse suurendamine. Eesti Vabaõhumuuseumi maa-arhitektuuri keskus pälvis Euroopa Liidu kõrgeima muinsuskaitse auhinna Grand Prix projektiga „Praktilised koolitused maamajade omanikele“. Eestit on varem tunnustatud maineka Europa Nostra auhinnaga viiel korral: õppefilmi „Kalamaja – puitlinna võimalus“ eest, Jaan Vali uurimuse eest Eesti ajaloolistest tuletornidest aga ka Tartus asuva Tammekannu villa, Tallinna Raekoja ning Lennusadama angaaride eeskujuliku restaureerimise eest.