Algust tegi Toomamäe talu perenaine Meelike jäätisevalmistamisega aasta tagasi raamatu abil, kuid nüüdseks on ta oma retseptid välja nuputanud ning raamatut enam ei vaja.

"Kõige tähtsam osa jäätiseretseptist on armastus. Siis meeldib see ka inimestele," paneb ta Uma Lehe vahendusel kõigile jäätisevalmistajatele südamele.

Kõlleste vallas asuva Kopli talu köögis valmistab perenaine Kaie Mets jäätist Itaalia moodi, sealt ka nimetused gelato ja sorbett. Gelato segu ei lööda vahtu, vaid segatakse nii, et natuke õhku jääb sisse.

Ka Nopri talumeiereil oli plaan jäätist müüma hakata, masingi sai kevadel ostetud ning retsept koos maaülikooliga valmis tehtud. Aga Tartu taluturul jäätise müümisest ei saanud kahjuks asja - ruum väike ja masinal müra kõva. Nopri talus kohapeal aga saab jäätist osta küll. "Kui rahvast tuleb, paneme masina üles," ütles peremees Tiit Niilo.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena