"Laiul on juba ajalooliselt lambaid karjatatud, et hundi eest varjul, aga säh sulle nüüd! Minna Kaevatsile lambaid murdma, see on ka huntide puhul ikka tase," kommenteeris huntide tegevust karjataja tuttav.

"Arvatavasti on tegu eelmise aasta noorloomadega," rääkis Maalehe veebile keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juhataja Kaja Lotman. "Jäljed on ühesuurused, maksimum võis tegu olla ühe-kahe noorloomaga."

Lotman nentis, et tegu on ekstreemse juhtumiga, kus hundid tõepoolest ootasidki vee alanemist, et läbi mere sumades laiule lambaid murdma minna.

Hiiumaal on murtud sel aastal 74 ja vigastatud 22 lammast. Murdmised on levinud ka seni huntide poolt puutumata piirkondadesse, näiteks Riidamaa poolsaarele ja Kaevatsi laiule. Seetõttu otsustas keskkonnaamet välja anda loa kahe nuhtlusisendi küttimiseks väljaspool hundi jahihooaega.

"Me ei taha huntidest saarel lahti saada, vaid neid natuke korrale kutsuda," selgitas Lotman.

Möödunud nädalavahetusel Hiiumaal Pihtla-Kaibaldi piirkonnas toimunud orienteerumisvõistlusel nägi üks orienteeruja metsas hundikutsikat. "Saar on huntidele väikeseks jäänud," nentis Maalehega rääkinud hiidlane.