04.11.2015, 20:20
HOMSES MAALEHES: Virumaal valmivad üksnes lihast koosnevad vorstid
Viiesaja elanikuga Hulja asulas tegutseb kevadest saati moodne lihatööstus.
FOTO:
Eks tea me kõik tea soveediaegset vigurküsimust sellest, et kus on kõige rohkem saia. Vastus kõlas: „kotletis.“ Tänaseks on saiaküsimuse asendanud pärimine, et kus on kõige rohkem sojajahu. Selle vingerpussküsimuse vastus kõlab: „vorstis.“
Säärasel taustal hakkas kevadel Virumaal, Hulja asulas ainult lihast koosnevat, säilitus - ja lisaainete vaba toodangut andma perefirma nimega Matsimoka.
Seal toimetab isa Aivar Inno, koos poegade Jani ja Steniga. Lisaks Steni tulevane abikaasa Maiken Noor. Kokku tegutseb kaheksa hinge.
Fotogaleriis näeb Matsimoka rahva igapäevaseid toimetamisi nii lihatsehhis kui ka müügileti taga. Homses Maalehes ilmuv lugu avab väikese lihatööstuse sünni tagamaad ja eluspüsimise saladused.