ELFi talgukorraldaja Siim Kuresoo sõnul on pühade ajal kingituste tegemine vana kultuuride ülene komme, millega väljendatakse poolehoidu, armastust, kaastunnet või solidaarsust. „Olen kindel, et need kolm liiki väärivad kõiki neid tundeid ning korrastatud elupaiku on neil kõigil hädasti vaja,” räägib Kuresoo. „Tundub, et ka üha enam on inimesi, kes sellise vastutustundliku jõulukingi saamise üle rõõmu tunnevad.”

Kui niidurüdi ja haruldase liblika alpi-tumekoi annetuskaardid on rõõmustanud juba mitmeid kingituse saajaid mullu ja tunamullu, siis must-toonekure heaks korjatakse sellisel moel annetusi esimest korda. Viimase käekäik Eestis pole kiita mitmel põhjusel, millest üks on toitumisalade halvenev olukord. Ülimalt pelgliku linnuna ei määra tema toiduhankimise edukust üksnes asjaolu, kas toidukohas on midagi süüa vaid ka see, kui turvaliselt saab ta oma toitumisalal askeldada. Just toitumisalade tingimuste parandamisel on palju abi ka talgutest, mida annetustest koguneva raha toel korraldada kavatsetakse.

Annetuskaarte saab soetada Rahva Raamatu e-poes ning Tartu Loodusmajas (Lille 10). Kaartidest, liikidest ja annetuste kasutamisest saab täpsemalt lugeda SIIT.