16.02.2016, 10:20
Vabariigi aastapäeva vastuvõtu laua katvad kokad peavad olema kõlbelise minevikuga
Traditsiooni järgides valmivad presidendi vastuvõtuks soolased ja magusad suupisted Eesti tippkokkade ja kondiitrite käe all. Kokkade valiku tegid presidendi peakokk Taigo Lepik ja presidendi kantselei.
FOTO:
“Kriteeriumiks pole ainult söögitegemise oskus, vaid ka kõlbeline minevik ja potentsiaalne julgeolekurisk,” rääkis Saaremaa restorani KuKuu peakokk Toomas Leedu, lisades, et tal on hea meel ammuse tuttava Taigo Lepiku usalduse üle.
Mis täpselt lauale jõuab, on siiski saladus. “Kuna kokad on erinevatest regioonidest, siis on selge, et pakun seda toitu, mis on valmistatud siin kasvanud parimast toorainest,” kinnitas Leedu Saarte Häälele.