Põllumajandusmuuseumis alustab kohalikku traditsioonilist toitu propageeriv kokakool
Eesti Põllumajandusmuuseumis alustab tegevust kokakool, kus esimesel korral õpitakse valmistama peolauale sobivaid toite, milles on kasutatud Eesti rahvusvilja – rukist.
„Põllumajandusmuuseum on juba pikki aastaid tegelenud traditsiooniliste Eesti toitude unustuse hõlmast päästmisega. Oleme küpsetanud ehedat rukkileiba nii siin, kui sealpool piiri. Sel aastal alustame uue sarjaga, mille eesmärgiks on just koolilastes kokandushuvi tekitamine. Ja seda loomulikult Eestimaisest toorainest ja lähtudes traditsioonidest,“ rääkis muuseumi direktor Merli Sild.
Muuseumi kokakool hakkab toimuma enne erinevaid rahvakalendri ja teisi tähtpäevi. Seal õpetatakse valmistama neid toite, mis järgnevatel pühadel peolauale sobivad.
Esimene kokakool on pühendatud vabariigi aastapäevale ja seal õpetatakse, mida põnevat saab rukkist valmistada ja peolauale panna.
Muuseumi kokakool on mõeldud eelkõige kooliõpilastele, et tekitada neis huvi Eesti toidukultuuri ja toidu valmistamise vastu. Loomulikult on oodatud ka kõik teised huvilised.
Kõik kokakoolis osalejad saavad kaasa uued põnevad oskused ning retseptid.
Muuseumi kokakooli kohta saab lisainfot Eesti Põllumajandusmuuseumi kodulehelt.