“Nüüd tuli neilt ettepanek panna Ristile pakiautomaat, aga see eeldab meie poolt teatava summa väljapanemist. Jutt käib mõnesajast eurost kuus. Aga sel juhul nad Ristil enam postipunkti ei avaks,” sõnas ta.

Lõhmuse sõnul arutab pakkumist kõigepealt vallavolikogu sotsiaalkomisjon. “Keeruline hinnata, see on üks kompromissvariant. Pakiautomaat oleks ööpäevaringselt kättesaadav ja mugav inimestele, aga postmarke ja ümbrikuid sellest ei saa,” ütles ta.

Eesti Posti ehk Omniva juhtide hinnangul pole väiksematesse kohtadesse mõtet pakiautomaate panna, sest neid kasutatakse vähe, selgitas vallavanem. “Pakiautomaadi kaudu peaks liikuma üle 500 paki kuus, et seda paigaldada. Äratasumiseks peaks olema 800 pakki kuus. Samas tunnistavad ka nemad, et kui postkontor on nii vähe lahti nagu ta kipub olema, siis ei saagi seal väga palju pakisaatmist olla,” ütles Lõhmus.

Risti postkontori kaudu liikus 30-50 postipakki kuus, aga seda juba ajal, kui postkontor oli vähe lahti. Praegu tuleks Ristilt kindlasti palju rohkem pakke. Inimesed saadavad pakke tuttavatega Haapsalu või Uuemõisa pakiautomaatidesse, märkis ta.