Valiku lasteraamatutest on teinud Eesti Hoiuraamatukogu ja Tallinna Keskraamatukogu. Kastist leiab muuhulgas ka lasteraamatud, mis on välja antud Tallinna Keskraamatukogu poolt I klassi õpilaste kinkeraamatutena. Nii on kastis laste omaloomingut sisaldav "Omad jutud 2“, Joonas ja Elina Sildre koomiksiraamat „Kuukassi koerused kosmoses“ ning rohkelt tunnustusi pälvinud Contra luuleraamat "Kõik on kõige targemad". Tallinna Keskraamatukogu poolt väljaantud lasteraamatute e-versioonid leiab lastelehelt.

Tallinna Lennujaamas ja Tallinna Bussijaamas olevad reisiraamatukogud toimivad usalduse põhimõttel. Reisiraamatukogu raamatut saab lugeda kohapeal, lubatud on raamat reisile kaasa võtta ja reisilt naastes see raamatukokku tagasi tuua. Kui raamatut reisi jooksul läbi lugeda ei jõua, siis võib selle ka koju kaasa võtta ja tagasi tuua mõnel teisel korral.

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse Taani kirjaniku Hans Cristian Anderseni sünniaastapäeval 2. aprillil, sellel aastal möödub kuulsa muinasjutusvestja sünnist 211 aastat. Rahvusvahelise lasteraamatupäeva eesmärgiks on üle maailma väärtustada head lastekirjandust ning kutsuda lapsi üles raamatuid lugema.