"Meil pornot tõesti ei ole," rõhutas Kreem. "On kaks frivoolset miniatuuri abielu petmisest, aga ka see on elu osa, aga me ei ole kindlasti afišeerinud kehalist armastust, kuigi see on näitusel olemas. Meil on hea tasakaal vaimse, hingelise ja kehalise armastuse vahel. Selge on see, et vana kunst eeldab nii palju eelteadmisi, et seda sügavuti mõista. Üks väike pilt võib olla nagu film, kus on oma süžee olemas. Vanasti kui inimene vaatas, tal hakkas kohe mõte liikuma, aga tänapäeva inimesel vastav info puudub."

Kunstimuuseumi turundusjuht Liis Suuressaar on samamoodi Facebooki kirjast hämmingus.

"Kui üritasime oma publikuprogrammile reklaami teha, siis saime Facebookilt teate, et meie visuaal ei sobi, sest seal on näha rinnanibu. Selgus, et sellise pildi kasutamine ei sobi toodete või teenuste reklaamimiseks, sest see vihjab, et teenuse pakkuja ehk siis meie tegeleme täiskasvanutele suunatud teenuste osutamisega," rääkis Suuressaar Maalehele.

"Me katsime nibu ära, aga saime selle peale uue teate, et ainult katmine ei sobi, sest pildil on liiga palju paljast nahka ja see mõjub liiga väljakutsuvalt, mistõttu me katsime ka ülejäänud pildi. See on erakordselt tobe olukord, sest tegemist on meie näituse tunnusvisuaaliga ja me kasutame seda ka oma plakatitel, aga Facebooki jaoks ei ole see sobiv," sõnas Suuressaar. "Me siiski arvame, et võrreldes ülejäänud reklaamikampaaniatega on meie visuaal väga tagasihoidlik."

Facebooki nõudel tsenseeritud Johann Köleri maal „Eeva granaatõunaga“ (1880. Eesti Kunstimuuseum)

Hoolimata Facebooki tsensuurist on näitus Tiina-Mall Kreemi kinnitusel väga hästi vastu võetud. "Meil on väga palju külastajaid käinud, olen näinud inimesi, kes tulevad ekstra selle näituse jaoks, kõik on väga rahul olnud."

"Imestan ise, et kuidas me küll varem selle näituse idee peale pole tulnud, see on nii inimlik teema," rääkis Kreem ja lisas, et kui tavaliselt on näitused peidetud ladinakeelsete nimede taha, siis seekordne on puhtas maakeeles "Armastus".

Näitusel „Armastus“ on väljas 105 tööd kunstimuuseumi kogudest ja kõik näitusel eksponeeritud 16. kuni 20. sajandi alguseni loodud maalid, gravüürid, skulptuurid ja tarbekunstiesemed „kõnelevad“ armastusest.

Publikuprogrammiga "Kahekesi kunstinäitusel „Armastus“" saab tutvuda SIIN.