Saarlased saavad nüüd kohalikku toortatart ja väärtuslikku tudraõli osta
Kogemustega põllumees Aivar Lember koos poeg Kareli ja tütar Katrega tutvustasid Pähkla kunagises teraviljakuivatis uue näo ja sisu saanud ruumides kõike seda, mida tatrast ja põldtudrast meie toidulaua rikastamiseks teha annab, vahendab Saarte Hääl.
Külalised maitsesid tatraleiba, mekkisid tudraõli ja teisi tooteid ning olid pakutavast vaimustuses.
Programmi “Eesti maitsed” eestvedaja Aivar Hanson ütles, et Eestit kui hea toidu maad saab üha paremas valguses tutvustada tänu ettevõtjatele, kes toovad turule uusi maitsvaid ja tervislikke tooteid.
Kuressaare kohviku Retro peakokk Sander Väärt ei olnud kiidusõnadega kitsi. “Olen ise Karmeli tooteid maitsnud. Äge! Meie eesmärk ongi kasutada rohkem kohalikku tervislikku toorainet. Pähklas kasvatud ja töödeldud tatart ning põldtutra saab kasutada roogade valmistamisel mitmel viisil. Kokad on nende toodete turule tulemisega ülimalt rahul,” toonitas meisterkokk Väärt.