Käru toitude peamised toorained on kõik pärit Hiiumaalt. Seehulgas valmistatakse kohalikest marjadest ka joogid – limonaadid ja kokteilid.

“Meid ajendasid head toitu pakkuma pikad praamijärjekorrad,” sõnab toitlustusettevõtte asutaja Robert Kikas, kel oli soov praamijärjekordades ootavatele inimestele pakkuda head ja kvaliteetset toitu.

Hiiu Folgi toitlustustegevuse koordinaatori Liina Siniveeri sõnul on oluline, et iga külastaja leiaks toiduvaliku seast talle meelepärase. “Oleme palunud, et ka mandrilt pärit toitlustajate menüüst võiks leida mõne Hiiumaaga seotud roa,” sõnab Siniveer ning lisab, et lisaks kodumaistele maitsetele võimalik proovida ka maailma maitsed. “Seega võivad folgikülastajad kindlad olla, et lisaks heale muusikaelamusele saadab neid ka väärt toiduelamus.”

Hiiumaa on esimene toidupiirkond, mis valiti välja Eesti kohaliku toidu tutvustamiseks. Hiiumaa maitsete aasta üheks eesmärgiks on tuua kohalik tooraine ja toit tugevamalt esile ka suve suursündmustel.

Hiiu Folk toimub 14.-17. juulil.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid