Et vältida inimeste juhuslikku sattumist kaitseväe harjutusväljadele, on alade piirid tähistatud valge-punase või kollase-punase triibuliste postidega. Iga posti peal on väike must nool, mis näitab kuhu suunda postist jääb harjutusväli. Samuti on osadel postidel märgid, et tegemist on kaitseväe harjutusväljaga ja kontaktnumber.

Laskmiste ja muu sarnase (näiteks lõhketööde) ajaks heisatakse harjutusväljade lipumastidesse punased lipud, suletakse sissesõiduteedel olevad tõkkepuud ning vajadusel paigutatakse maastikule julgestusmeeskonnad.

Harjutusväljadel on sissesõiduteede juures olemas ka infotahvlid, kus on kirjas, millal harjutusväljal tegevus toimub ja seal viibimine võib olla eluohtlik.

Kaitseväe harjutusväljadel toimuva väljaõppe kohta edastatakse infot ka kohalikele omavalitsustele ja ajalehtedele. Kogu kasutusinfo on nähtav ka internetis harjutusväljade kodulehel harjutusvali.mil.ee.

Nii harjutusväljade veebilehel, kohalikes ajalehtedes kui infotahvlitel on kontaktnumbrid, kus saab soovi korral küsida täiendavat infot harjutusväljal toimuva ja seal liikumise kohta.