“Konkursi võitnud õlu pruulitakse Kochi pruulikojas ning õlle retsepti autor on kogu protsessi kaasatud algusest lõpuni kuni etiketi ja nimeni välja,” kinnitab Kärblane. Ta lisab, et võitja nimi tuuakse ära ka pudeli etiketil lisaks autasustatakse esikoha saajat rikkaliku õhtusöögiga Kochi Trahteris. Auhinnad on ka teistele esikolmikusse pääsenutele.

Lähteülesandeks on pruulida punane õlu kangusega 6-7% ning hindamiseks oodatakse õlut pudeldatuna ning etiketil peab olema ära näidatud õlle stiil, kangus ja nimi. Koduõllesid hindab žürii, mis koosneb kogenud pruulijaist ja teistest valdkonna ekspertidest. Õlle hindamisel võtab žürii arvesse selle lõhna, värvust, vahtu ja maitset. Eesti parim koduõlu selgub 24. septembril Kochi Trahteris.

Eesti Kodupruulijate Seltsi esindaja, nanoPruul juhi Alar Mihhailovi sõnul on Kochi üleskutse üle-Eestiliseks konkursiks vägagi tervitatav ning loodab, et võimalikult palju kodupruule kaasa lööb. “Tegemist on ühe esimese suurema kodupruulijate võistlusega ning kahtlemata annab see pruulijatele head tagasisidet omatehtud õllele. Lisaks on võimalik teiste kaaspruulijatega üle Eesti vahetult suhelda ning õlleteemadel arutleda. Ja mis kõige olulisem - viimaks saab üks kodupruulija oma retsepti reaalselt poes ka müügil näha,” ütles Mihhailov. Ta lisab, et punast õlut väga palju kodus ei tehta ning seega on ülesanne kindlasti väljakutsuv. “Hea punase õlle tegemine on keeruline ning olulisel kohal on värvi paika timmimine,” toob Mihhailov esile.