Ameeriklased söövad aastas peaaegu kolm kilo maapähkleid
Maapähklid on väga toitvad, nad sisaldavad sellist tüüpi rasvu, mis on immuuunsüsteemi tööshoidmiseks väga olulised ning millel on põletikuvastane ja antimikroobne toime.
Maapähjlid on ka heaks valgu allikaks, lisaks on neis palju erinevaid vitamiine ja mineraalaineid, näiteks E-vitamiini, niatsiini, folaate, fosforit ja magneesiumi. Maapählklites pole üldse kolesterooli ja küllastunud rasvu on neis vähe.
Hiljutistele uuringutele tuginedes väidetaks isegi, et maapähklite või maapähklivõi söömine aitab vähendada südameinfarkti ja II tüüpi diabeeti haigestumise riski.
Ameeriklased on maapähklite kasulikkusest ilmselt ammu aru saanud, sest keskmine ameeriklane sööb aastas üle 2,7 kg maapähkleid. Enam kui poolest sealsest maapähklisaagist valmistatakse maapähklivõid.
Allikas: farmersalmanac.com