Samal ajal sõitsid Jürist välja Rae esindajad vallavanem Mart Võrklaeva eestvedamisel. Nii Viimsist kui Raest põrutas sibulate järgi kokku üle tosina inimese kahe suurema veoauto ning rea väiksemate masinatega.

Juba enne teeleasumist oli teada, et esialgu soovitud 20 tonnist saadakse vaid pool. Peipsiääre vallavanem Aleksandr Širokoviga kohtudes tõdeti, et sibulat on veelgi vähem. “Ööga on tonn justkui vähemaks jäänud,” ütles Võrklaev.

Kuhu Peipsiääre sibulad ikkagi haihtusid? “Sibulaid oli palju sellel aastal, 40-50 tonni vähemalt. Augusti alguses saadi juba esimesed sibulad,” rääkis Širokov. Vallas kasvatab sibulaid poolsada inimest, kellest osa piirdub paarisaja kiloga, osad aga toodavad lausa 5-10 tonni.

Miks siis ei suudetud Rae ja Viimsi valdadele soovitud kogust anda? “Laatadel müüvad kahe euroga,” rääkis Širokov Peipsiääre asukate äritavade kohta. Rae ja Viimsi pakkusid sibulakilo eest vaid euro.
Peipsiääre sibulasaagist suure osa ostsid ka valda külastanud turistid. Nemadki maksid kaheeurost hinda, ehkki külas kaupa tehes sai kohalikelt vahel hinnaalandust.