19.09.2016, 15:50
Lehe pruulikojas valmib õlu värsketest Eestis kasvatatud humalatest
Lehe Pruulikojas pruulitakse õlut värsketest Eestis kasvatatud humalatest. Korju talus kasvanud humalad saavad õlleks ühispruulis, mis tehakse koos Saksa pruulikojaga St. Erhard.
FOTO:
Värsketest, veel kuivatamata humalatest õlle pruulimine on humalakasvatuspiirkondades väga oluline sündmus. Seda saab teha ainult korra aastas humalakorjamise ajal, sest värsked humalad tuleb ära kasutada 24 tunni jooksul.
"Nüüd on võimalik ka Eestis sellist õlut pruulida, sest esimesed entusiastid on piisavas koguses humalaid kasvatanud," rõõmustab Lehe Pruulikoja pruulmeister Tarmo Tali.
"Oleme otsinud väiketaludele sobivaid uusi tegevusalasid. Käsitööpruulikodade kiire kasv viis mõttele proovida Eestis ka humalakasvatust," lisas Korju talu eestvedaja Mait Alanurm.