21.09.2016
28.09.2016, 21:01
Müüdav mesi peab olema suhkrusiirupist prii
Eesti mesinikud kurdavad, et tänavune nigel meesaak ärgitab turule tulema kõikvõimalikke sahkerdajaid, kes kodumaise mee pähe müüvad tegelikult piiritaguseid meesegusid, või veelgi hullem – siirupist valmistatud magusat ollust.

Tartumaa mesinik Allan Sarap ütleb, et meetalu meeruumis ja -laos peab olema paar ruutmeetrit pinda iga mesilastaru kohta. Tal endal on tarvis veel üht-teist korrastada, et kõik seatud nõuded täidetud oleksid.
FOTO:
Kuna selle aasta mesindushooaeg algas ilusa kevadega ning jätkus väga vihmase ja jaheda suvega, esines Eestis piirkondi, kus mesilaste lisasöötmisega tuli alustada juba augusti alguses, sest kogutud mesi oli mesilastel ära tarvitatud ja muidu oleks neid oodanud näljasurm. Tänu sellele kasvas paratamatult kodumaise mee omahind. Kui Eesti mee hind tõesti tõuseb, võib mõnel pakendajal tekkida kiusatus sildistada välismaist või hoopis tundmatut päritolu mesi või meesegu ümber Eesti meeks.
Soovitame Sulle
Sisuturundus