Selleks, et muuseum ei kasvaks Okasroosikese lossi kombel kibuvitsavõssa, peaks taimi iga aasta pügama, kuid sellise väljaminekuga ei ole arvestatud. „Hanke tingimustes kirjas olev asi peab vastama tingimustele ja kõik valed taimed tuleb õigete vastu vahetada,“ ütles RKASe kommunikatsioonijuht. „Ehitajal tuleb see teha oma kulu ja kirjadega, maksumaksja raha sinna ei kulu.“

Fund Ehituse ehitusdirektor Anti Makson ei tahtnud avaldada valest sordist kibuvitsade täpset arvu. „Kõik, mis saada oli, võtsime ära, ülejäänud tuleb veel kasvatada,“ ütles ta uute taimede soetamise kohta. Samas avaldas ta kahtlust, kas nö valest sordist põõsad kasvavad ikka kolme meetri kõrguseks ja kas neid on ikka tingimata vaja välja vahetada. „Ehitus on ehitus, ikka juhtub midagi ja tuleb midagi ümber teha,“ tõdes Makson kokkuvõtteks.

„Tegijal juhtub,“ nõustus temaga ka ERMi avalike suhete juht Kaarel Tarand lisades, et taimed ei kasva kohe kiiresti oma kõrgust täis, nii et pole karta, et muuseum oleks juba järgmiseks aastaks kibuvitsavõsas. Seega jõuab vea kenasti parandada.

Kevadel istutatud taimedest on osa praeguseks välja vahetatud, kuid osa töödest jääb järgmisse aastasse.