Ahvatlev on ka Peri Mahemõisa kasvatatud mahe suhkrumais, mille kilo maksab 2.90. „Koorimata tõlvikud tuleb panna keevasse vette ja keeta 5-8 minutit, seejärel maitsestada või ja meelepäraste maitseainetega,“ selgitas Lõunakeskuse taluturu juhataja Merle Vall valmistamispõhimõtet. Teine võimalus on maisi grillida – selleks tuleks tõlvik koos võitükikeste ja maitseainetega keerata fooliumisse ja grillida kuumadel sütel 12-15 minutit.

Kõige üllatavam on aga septembri lõpus näha eestimaised maasikaid (kilohind 11.60 eurot). Need on pärit Tartu lähedalt Lemmatu marjatalust. „Me alustasime maasikate korjamist 22. mail ja siiamaani on pausi olnud vaid kaks nädalat,“ rääkis talu perenaine Kärt Karhunen. Maasikad kasvavad avamaal põllu peal ja neid peaks jaguma külmadeni. Tema sõnul on nii pikk maasikahooaeg pikaajalise kogemuse ja teadmiste tulemus.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena