FOTOD: Koolisöökla muutus restoraniks
Köögiviljapäeva käigus muudeti koolisöökla kõigi õpilaste ühistööna restoraniks, kus koos kooli kokkadega valmistas lõuna külaliskokk Tartust Markus Mekk. Kokad tutvustasid õpilastele erinevaid köögivilju ja nende valmistamise viise. Õpilastel oli võimalik tervislike sööke ka ise valmistada.
Lauakommetest, etiketireeglitest ja ettekandja tööst rääkis Meremäe valla noortejuht Päivi Kahusk, üheksanda klassi õpilastel avanes võimalus ettekandja tööd praktiseerida samas toimunud lõunasöögil.
Koostöös kodundusõpetaja Sigre Andresoniga valmisid laudadele lilleseaded, samuti valmistasid lapsed kunstiõpetuse tunnis menüüd. Pidulikul lõunasöögil koolirestoranis pakuti laimi-mee marinaadis ahjukana aurutatud tatra ja bechameli kastmega millele lisandusid röstitud sügisannid, värske porgandi-apelsinisalat ja aurutatud aedviljad ning maitsevesi.
Õhtul toimunud lastevanemate üldkoosolekul said aga vanemad degusteerida õpilaste, külaliskoka ja koolikokkade ühistööna valminud köögiviljaroogi, samas toimus loeng ja arutelu teemal „Köögiviljad koolimenüüs“. Päev sai teoks kampaania „Köögiviljad kaalu ei kasvata“ projektist saadud toetuse abil.