Lõikuspühal saab maitsta ja kaasa osta nii suuremate kui ka väiksemate leivatootjate toodangut ning osa võtta põnevatest ja ajaloolistest õpitubadest. Kohal on nii Eesti ja Läti leivaküpsetajad kui ka erinevad suuremad leivatootjad.

Publiku lemmikleivale antakse välja tiitel „Lõikuspüha parim leib 2016“.

Külastajad saavad vaadata ja kaasa lüüa nii käsitsi kui masinaga rehepeksus. Esmakordselt käivitatakse Eesti Põllumajandusmuuseumis rehepeksumasin Thermaenius, mis pärineb 1930. aastatest.

Kuna traditsiooniliselt tähistati lõikuspühaga suuremate põllutööde lõppemist ning saagi salve jõudmist, võetakse põllumajandusaasta kokku. Külas on ka Eesti aasta põllumehed, kes annavad ülevaate tegevusest ja saagist sellel keerulisel aastal. Lisaks tutvustab Eesti Taimekasvatuse Instituudi nooremteadur Terje Tähtjärv sordiaretust Eestis ning räägib lähemalt mitmetest kartulisortidest. Külastajatel on võimalus endale soetada ka talvekartulit ja osaleda kartulikoorimise võistlusel.

Avatud on püsiekspositsioonid „Põllumajanduse ja maaelu areng Eestis läbi sajandite“, „Rukkiküün“ ja „Põllumajandustehnika fondinäitus“. Lisaks toimub ka Eesti Põllumajandusmuuseumi loomade tutvustus (kitsed, lambad, ponid, erinevaid tõugu hobused), hapukapsa töötuba ja puusöe valmistamine ning palju muud põnevat.

Lõikuspüha kohta saab lisainfot põllumajandusmuuseumi kodulehelt.