Ajurveeda doktor: eestlaste talvemasendus tuleneb toidust
Novembris esineb Tallinnas Indiast pärit ajurveeda doktor Somit Kumar, kes on põhjalikult uurinud eestlaste toitumisharjumusi ja teab, mida peaks enne talve tegema ja sööma, et vältida masendust ja haigusi.
Terviseseminari “Ela terve elu: Talv” raames Eestit külastav doktor Somit Kumar on uurinud, kuidas eestlaste toitumisharjumused on sajandite jooksul muutunud ning millised on meie kehatüübile vajalikud taimed ja toitained, et tervis ja meeleolu talvisele kaamosele vastu peaks.
“Kahjuks ei tea paljud eestlased, milline on nende sünnipärane kehatüüp ega oska seetõttu endale sobivaid toiduaineid valida,” rääkis Somit Kumar, kes lähtub oma igapäevatöös nii tavameditsiini- kui ajurveeda tõdedest. “Kui tavameditsiin keskendub peamiselt haiguste ravimisele, siis ajurveedas on põhirõhk tervisehädade ennetamisel ning selle kõige olulisemaks teguriks ongi igapäevane tarbitav toit.” Somit Kumar annab lisaks loengule ka kaks praktilist kokandusseminari Kalamaja Kokaklubis, kus näitab ette ja jagab retsepte, kuidas valmistada enda kehatüübile sobivaid sööke ja jooke.