Uutes lihapallides on 50 protsenti köögivilju
Toitumissoovituste kohaselt peaksime sööma 300 grammi köögivilju päevas, kuid rahvastiku toitumise uuringu kohaselt sööb neid nii palju vaid alla kolmandiku elanikest. Rakvere ja Talleggi brändijuhi Triin Lõokese sõnul näitavad uuringud, et inimesed ei oska köögivilju omale toiduks valmistada või vajavad ses osas abi.
„Oleme pakkunud mugava valmislahenduse ja pannud kaks asja kokku,“ selgitas Lõoke. Rakvere uues tootesarjas „50/50 köögiviljadega lihapallid“ on kaks toodet – porgandi ja pastinaagiga ning herneste ja brokoliga lihapallid, kus on võrdselt nii liha kui ka köögivilju. Brändijuht rõhutas ka seda, et neis lihapallides ei ole ühtegi E-ainet ja soolasisaldus on keskmisest madalam. „Need tooted on olnud napilt kuu turul, kuid on väga hästi vastu võetud,“ lisas Triin Lõoke.
Tartu Ülikooli professor ja tuntud meditsiinibiokeemik Mihkel Zilmer ütles, et tal on väga hea meel selle üle, et Tallegg ja Rakvere arvestavad uusi tooteid välja töötades Eesti toitumis- ja liikumissoovitusi, mis on tema hinnangul ühed paremad maailmas. „Kui köögiviljad on juba tootes sees, jääb inimesel endal kodus nende valmistamise vaev ära ja naljaga pooleks võib öelda, et sellele ei kulu siis ka vett ja elektrit,“ lisas Zilmer.