Vaga Aed kuivjuuretis sisaldab elusaid piimhappebaktereid nagu traditsiooniline juuretiski. Kuivjuuretisse on need bakterid valitud hoolika selektsiooni teel jahust ja veest alguse saanud spontaanse juuretise uuendamise käigus. Nende abil valmistatud leib on ilusa tekstuuriga ja maitseb hästi.

Kogu protsess toimub vaid ühes etapis ehk ära jääb haputaina ettevalmistamine. Samuti pole vaja jätta igast leivateost alles väikest tainapätsi järgmiseks leivaküpsetuseks, mis puhul alati ei õnnestugi sama maitsega leib saada.

Küll aga võib kuivjuuretist kasutades leivakvaliteedi stabiilsuses kindel olla. Juuretis sälib külmikus pool aastat ja leiva saab ahju panna siis, kui selleks tuju tuleb.

Vaga Aed OÜ kuiv leivajuuretis läbis innovatsioonikonkursil Ajujaht 2016/2017 žürii tiheda sõela ja pääses edasi 309 esitatud äriideest 30 parema hulka. Konkureerimine Ajujahil jätkub ning tootja loodab selle abil tuule tiibadesse saada eksportturgudele sisenemiseks.