Esmakordselt tehti nüüd katseks ka Konju farmist saadud kitsepiimast kõvajuustu.

„Konju kõva kitsejuust on tõepoolest tehtud meie talumeireis, aga lähiajal see juust siiski müügile ei jõua,“ teatas Maalehe veebile Andre juustufarmi perenaine Erika Pääbus.

Pääbus selgitas, et tegemist on esimese katsepartiiga, mis läheb nüüd laborisse katsetustele. „Tehakse kestvuskatseid ja muid analüüse,“ rääkis Pääbus.

Pääbus selgitas, et kitsepiim on lehmapiimast oluliselt õrnem, samas 10 kilogrammist saab 1,2 kg juustu. Võrdluseks tõi Pääbus, et lehmapiima 10 kg annab 1 kg kõvajuustu.

„Meil on meiereis väga suur katel, ei jätku nii palju kitsepiima, et suurt partiid teha. Saime praegu 40 kg kitsejuustu,“ ütles Erika Pääbus. Ta lisas, et praegu on sellel kitsejuustul veel katsetuste periood, aga plaanis on juba järgmisest kevadest hakata töötlema Konju farmist saadud kitsepiima kõvajuustuks. Müüki jõuab see ikkagi Konju kaubamärgi all.

Aivar Alviste ja Erika Pääbus Andre Farmist on tuntud juustuvalmistajad, tõusnud komeedina kodumaise toidumaailma tipptegijate hulka. Kevadel pälvisid selle talu juustud Andre Eriline ja Andre Grand Brüsselis rahvusvahelisel konkursil Superior Taste Awards suure tunnustuse. Hiljuti tuli aga uus rahvusvaheline auhind Hispaanias korraldatud juustukonkursil. Võistles üle 3000 juustu ja kolm auhinda noppis sealt Andre juustufarm.