KINGIIDEE: Peipsimaa retseptidega seinakalender
Peipsi järv ühendab eestlaste, vene vanausuliste, vene õigeusklike, setude ja balti-saksa toidukultuuri. Tänaseks on neist kujunenud piirkondlik toidukultuur, kus ühelt ja teiselt laenatud söögid on hakanud oma elu elama ja toitude algupära on juba üsna raske kindlaks teha. Näiteks pannil praetud kala süüakse kaugemalgi kui tavapärane Peipsimaa piir ulatub.
"Peipsimaa toidulauale on iseloomulikud kalatoidud ja sibula kasutamine, kõikvõimalikud pirukad ning rohke metsaandide kasutus. Hooajalisus on elu loomulik osa. Usklike jaoks tähendas söömine ka kirikukalendri järgimist, sest paaste on eriti vanausulistel ju palju. See tingis ka menüü ülima tervislikkuse. Peipsimaa lõunaosas mõjutab toidulauda enam setu traditsioon." kirjutab eessõnas piirkonna toidukultuuri kohta Ülle Jukk.
Kalendreid saab tellida MTÜ Peipsimaa Turism kaudu.
Peipsimaa seinakalendri koostamist rahastati Kultuuriministeeriumi toetusprogrammi „Peipsiveere kultuuriprogramm 2013-2016 “ vahenditest.