"Peipsimaa toidulauale on iseloomulikud kalatoidud ja sibula kasutamine, kõikvõimalikud pirukad ning rohke metsaandide kasutus. Hooajalisus on elu loomulik osa. Usklike jaoks tähendas söömine ka kirikukalendri järgimist, sest paaste on eriti vanausulistel ju palju. See tingis ka menüü ülima tervislikkuse. Peipsimaa lõunaosas mõjutab toidulauda enam setu traditsioon." kirjutab eessõnas piirkonna toidukultuuri kohta Ülle Jukk.

Kalendreid saab tellida MTÜ Peipsimaa Turism kaudu.

Peipsimaa seinakalendri koostamist rahastati Kultuuriministeeriumi toetusprogrammi „Peipsiveere kultuuriprogramm 2013-2016 “ vahenditest.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena