Ta heidab valgust ka protsessile:

“Kolm kuud tagasi, kui presidendi kantselei pöördus Seto Käsitüü Kogo poole sooviga tellida esipaarile seto rõivad, mõistsime kohe, et see on kogukonnale suur au, aga ka suur vastutus. Mitmete arutelude ja läbirääkimiste tulemustena otsustasime võtta vastutuse, kuigi teadsime, et teatud protokollinõuete tõttu ei saa me presidendile valmistada autentseid rõivaid. Võime väita, et kaalusime kolme erinevat komplekti, proovisime põllesid, pealinikut ja tassisime Kadriorgu kohale suurel hulgal seto hõbeehteid. Arutlusse ja otsustamisse sai kaasatud palju piirkonna seto kultuuri kandjaid, nii vanu teadjaid naisi kui õppinud käsitöölisi.

Seto Käsitüü Kogo võttis vastutuse, sest julges loota oma liikmetele. Pöördudes OÜ Seto Rõivakoja poole, haaras Margit kohe juhtimise ja kaasas omale sobivaid koostööpartnereid.

Ehkki riigipea aastapäevarõivastes võib ainelisuse ja autentsuse vahe tunduda nõrk, siis tegelikult olid autentsed vaid hamevarrukad ja sukmani põhilõige. Paljud moekunstnikud on kiitnud rõivaid ja Kersti Kaljulaid kandis need ka kenasti välja. Soovitan kõigile, et vaadake valitud rõivaste materjale ja nende kokkusobivust, vaadake detaile ja terviklahendust. Väga paljude inimeste arvates oli rahvarõivaste valik hea otsus ja nägi stiliseerituna välja esinduslik ja soliidne.

Loodan, et mõistate, tegemist on Eesti presidendiga mitte Seto presidendiga. Ehk leiab igaüks oma sidususe ja mõtte just tema kõnest, mitte katmata peast, ning ootab kohtumist presidendipaariga Setomaal.

Elagu Eesti, elagu Setomaa, elagu seto käsitööoskused!”