10.05.2017, 18:31
Toit tervislikumaks: juurikad peidetakse nii saia kui vorsti sisse
Eesti inimesed ei söö kaugeltki nii palju köögivilju, nagu soovitatakse. Nüüd on toidutööstused appi tulnud ja pannud köögivilju sellistessegi toodetesse, kus neid oodata ei oskaks.
FOTO:
Juba mitu aastat on Leibur küpsetanud Saibi, kus 15 protsenti porgandit. Lõuna Pagarid pakub aga saia, millest kolmandik on kõrvits.
Kõrvits ja porgand on traditsioonilised lisandid, mida ammust aega ka kodus pirukate sisse pandud. Osa leivatööstusi on aga läinud kaugemale ja jõudnud üllatavate kooslusteni.
Fazer valmistab lausa kolme toodet, mis on koondatud Juurika nime kandvasse perekonda. Juurikasai ja palaleivakesed sisaldavad pastinaaki, porgandit, peeti ja ube.
Viimasel ajal teevad lihatööstused ühelt poolt aina suurema lihasisaldusega tooteid ja teisalt arendavad ka köögiviljadega sortimenti.
Oled juba tellija?