Saate toimetaja Piret Jürman palub inimestel mitte ära ehmuda, kui Jüri Aarma kaameraga ligi astub, sest sel suvel proovitakse tabada nii palju ehedat elu kui võimalik. "Aastate pikkune kogemus näitab, et Eesti inimeste külalislahkust võib suvel võrrelda lõunamaalaste legendaarse avatuse ja soojusega. See on just see, mis saate tegemise juures kõige rohkem lummab. Ekraanile jõuab sellest küll vaid piisake meres, kuid seda enam soovitab meeskond kõikidel laulma tulla ja selleks ajaks lausa vaba päev võtta, et kohalike vaatamisväärsustega enne laulmist tutvust teha," ütleb Jürman.

Kui Gerli Padar juhib vägesid lauluplatsil, siis Jüri Aarma uudishimuliku pilgu ja küsimustesaju eest ei pääse keegi, kes tuurikaravanile ette jääb. Näitleja ja tuntud mälumängur Jüri toob vaatajateni iga seitsme paiga põnevamad lood ja tegusamad inimesed.

Kuigi Gerli Padari jaoks algab juba kaheksas laulusuvi, üllatab teda jätkuvalt see, et rahvas tuleb alati kaasa. "See sütitab ennast ka. On näha, et inimesed teavad neid laule, mis näitab, et me oleme sügaval südames ikka laulurahvas. Läbi laulude ja muusika on publikuga lihtne ka ühist keelt leida. Ja kuigi Eestimaa on väike, on igas kohas inimesed erinevad. Neid erinevusi on tore avastada ja näha."

“Lauluga maale” alustab avaliku sündmus-salvestusega 03. juunil kell 14.00 Tallinna Vanalinna Päevadel Komandandi aias. Tasub meelde jätta, et kaamerad käivituvad iga ilmaga!