Tantsu vahepeal kuulutati välja konkursi Parim talutoit võitja, milleks oli Andre farmi juust Andre Grand Old. Maitsta ja kaasa sai osta laia valikut ehtsat ja head talutoitu. Näiteks Nopri talu oli väljas noore kitsepiimajuustu ja Nopri erilisega, mis on valmistatud raklett-tüüpi juuretisega. Nopri juustumeister Hannes Rohtsalu pakkus uusi tooteid lahkelt maitsta ja rääkis, et kanepi-kamakreem tekitab proovijate seas palju elevust. Lisaks on kõik Nopri tooted saanud uue kujunduse ja uued sildid.

Rõuge vallas tegutseva Taalbergi talu perenaine Ulvi Kallas pakkus proovida rabarberist valmistatud kolme toodet - suhkruta ja suhkruga mahla ning rabarberijooki. Neist viimane oli pakendatud mugavasse viieliitrisesse kraaniga kotti (hind 10 eurot), millega see säilib külmkapis avatuna mitu kuud. Ta on tänavu juba 500 liitrit rabarberimahla pressinud, aga kuna see köögivili annab meil kolm saaki, plaanib ta avatud talude päeval ka huvilistele näidata, kuidas mahlategu käib.