FOTOD | Eesti parim hoidis on tänavu marineeritud hiirmelon
Tänavune Maalehe hoidistekonkurss eristub varasematest ja ehk ka tulevastest selle poolest, et võidutöös kasutatud hiirmelonist pole enamus inimesi varem midagi kuulnudki.
Laupäeval Olustveres toimunud Maalehe hoidistekonkursil maitses peaasjalikult Põltsamaa Felixi toiduainete spetsialistidest žürii ära ligi kuuskümmend konkursile toodud hoidist ning valis välja parimad.
Et oli võrdlemisi hea marja- ja õuna-aasta, siis suurema osa konkursile saadetud hoidistest moodustasid moosid, seejärel erinevad salatid ja vürtsikad lisandid ning erineval moel valmistatud kurgihoidised. Üsna palju oli kasutatud ka pihlakamarju, mis tundub nii marjarohkel aastal igati loogiline.
Nagu ikka, valis žürii välja kolm parimat hoidist ja andis kaks eripreemiat. Kõige vahvamalt kujundatud hoidisepurgi eriauhind läks Tiiu Kokmann-Konsapile, kelle pohla ja pihlakahoidis oli saanud endale lausa ülikonna ja kikilipsu.
Kõige lastepärasema magusa hoidise ehk Memme maiuse eripreemia otsustati anda Kõrveküla Maanaiste Seltsi ploomi-šokolaadi hoidisele.
Kolmanda koha Maalehe hoidistekonkursil saavutas Riina Luige valmistatud pihlaka siirup. Teisele kohale jäi Tiido-Tiiu talus valmistatud õuna-kirsi-pihlaka moos "Kolm sõpra" ning esikoht kuulus Inge Mustale. Tema võidutöö nimi oli "Mehhiko amps" ning see sisaldas marineeritud mehhiko pisikurke ehk hiirmeloneid, millele lisatud veidi paprikat ning tšillit.
Žüriid võlus hiirmeloni kaunis väljanägemine, krõmps tekstuur ning uudne maitse.