Eestimaise toidu tootearenduses löövad lisaks tehnoloogidele kaasa ka kooliõpilased
"Meil on letil tõesti kaks toodet, mis on otseselt ajendatud laste soovist ja vajadusest," selgitab Kaarli talu perenaine Kadri Kopso. Kuna tegemist on teraviljakasvatustaluga, on toodang teraviljapõhine - leivad, küpsised, krõpsud, õlid, jahud jms. Pea kõik tooted on täisterajahust.
Leivapoolikute vahele pannakse otse loomulikult kõike, mis võimalik, eelkõige aga lihatooteid.
Messialale sisenedes jääb esimese letina ette A-Vorsti oma, pilgeni erinevaid lihatooteid täis.
Küsimusele, kes neid maitsvaid asju välja mõtlevad, vastab Eluri, et tehnoloogid. Tegemist on küll suhteliselt väikese, Harjumaal Alavere küla külje all asuva ettevõttega, kuid muul viisil turul läbi ei lööks - konkurents on ülitihe.
Kuid polegi oluline, kas toote väljamõtlejaks või idee autoriks on tehnoloogid või kooliõpilased, on Eestimaine toit tõesti hea ja seda tasub eelistada. Ning mitte ainult sõnades.
Toidumess algas Tallinnas Eesti Näituste messipaliljonis eile ning kestab reede õhtuni.