Kui valitsus otsustas läinud suvel sundühendada 2600 elanikuga Kambja valla enam kui 7500 elanikuga Ülenurme vallaga, kus olid täidetud kõik haldusreformi kriteeriumid ja keda selle põhjal ei pidanuks ühegi omavalitsusega sundliitma, määras valitsus ühendvalla nimeks Kambja.

Ligemale kolm korda suurema elanike arvuga Ülenurme poolele tekitas oma valla nime kadumine omajagu tuska. Hiljutiste kohalike valimiste eel lubasid sealsed kandidaadid valituks saades valla nime ära muuta. Nagu elanike arvust lähtudes arvata võis, saidki nad volikogus enamuse ja asusid lubadust täitma.

Täna algaski rahvaküsitlus teada saamaks, kumba nime ühendvalla elanike enamus pooldab. Hääletada saavad kõik endise Ülenurme ja endise Kambja valla elanikud alates 16. eluaastast. Hääletada saab nii elektrooniliselt kui ka hääletuspunktides. Elektrooniliselt saab hääletada 5.–15. veebruarini. 17. ja 18. veebruaril saab hääletamas käia ka mõlemas vallamajas Ülenurmel ja Kambjas. Võimalus on ka kodus hääletada.

Sundliitmise eel küsis valitsus nimenõu kohanimenõukogult ja see pidas eelistatavaks Kambja kui kunagise kihelkonna nime, ent võimaliku keskuse puhul Ülenurme alevikus ei välistanud ka Ülenurme nime. Kuna ühendvalla keskus ja vallavalitsus saab olema Ülenurme alevikus, samuti elab suurem osa tekkinud uue valla elanikest Ülenurme territooriumil, peab volikogu põhjendatuks muuta Kambja valla nimi Ülenurme vallaks.