Traktoriturust enam kui poole moodustasid üle 200-hobujõulised traktorid. Need sobivad hästi suurtootmiseks, kasvatades töö tootlikkust ja võimaldades tööde tegemise tähtaegadest kinnipidamist. Neid müüsid enam Fendt (53), John Deere (47) ja Valtra (38). Tundub, et keskmiseks ja suurtootmiseks sobivate traktorite markide osas on turg stabiliseerumas ning müügifirmad peavad leppima ostjate huvidega.

Suur oli ka väiketraktorite turuosa, mis sobib rohkem väiketootjatele. Väikese võimsusega traktoreid müüs enim TYM (42), kellele järgnesid Kukje 27, John Deere 24 ja Foton 23 traktoriga.

Milles peitub traktoreid enim müünud firmade saladus? Kindlasti on selleks moodsate tehniliste lahendustega juhisõbralike ja ökonoomsete traktorite pakkumine igas võimsusklassis, st igaks tööks on sobiv traktor. Vähem tähtis pole ka tasemel teenindus, oskus klienti hinnata ja temaga suhelda.

Tundub, et ka müügifirma kliendi lähedus mõjutab müüginumbreid. Nii ostsid Tartu maakonna kliendid enam New Hollandi ja Deutz-Fahri, Järvamaa põllumehed Valtra traktoreid. Üldjuhul eelistab ostja firmasid, kel suurem müüginumber ja rohkem raha klienditeeninduse arendamiseks.

Möödunud aasta traktoriturg paistab silma suure hulga ATV-de müügiga, sest avalikel teedel liikuvad ATV-d kantakse liiklusregistris traktori kategooria T3 (mõni ka T1) alla, mille määrab valmistajatehas. Neid müüdi üle 250. Ostetavaim mark oli CFMOTO.

Suurfirmade moodsate lahendustega laienev mudelivalik vähendab üksikmudeli müüginumbreid. John Deere’i üle 30 pakutava mudeli hulgast osteti enim 255-hobujõulist 6215R traktorit (17), New Hollandi 26 mudelist 259-hobujõulist T7.270AC traktorit (12). Enim müüdud mudel oli 236-hobujõuline Fendt 724 Vario traktor (20).

Nii nagu mullugi, püsivad mitmed mudelid enim müüdud traktorite seas. Nendeks on John Deere 6215R, TYM 433, Fendt 828 Vario ja Valtra A93.

Vaatamata uute traktorite ostule nooreneb traktoripark visalt. Käesoleva aasta alguse seisuga moodustasid kümne aasta vanused ja vanemad traktorid kogu traktoripargist 78 protsenti, mis 2016. aastaga võrreldes on mõne protsendipunkti võrra suurenenud, kuna liiklusregistris on esitatud ka liikluseks peatatud traktorid. Aasta alguse seisuga oli liiklusregistris 29 695 traktorit.

Ka traktoripargi võimsuse osas pole kahe viimase aasta jooksul muutusi toimunud. Protsendipunkti võrra on suurenenud väiketraktorite klass.