Pääsukesemärgi said 25 uut toodet – nende seas juustupats, kanepiviin ja marineeritud angerjas
„Pääsukesemärgi eesmärgiks on esile tõsta kodumaisest toorainest valmistatud kvaliteetseid tooteid, et tarbijatel oleks võimalik poes kergemini teha ostuotsuseid. Hindasime tänavu kevadel taas kokku 80 toidutoodet kuues tootegrupis, nendest 25 toodet olid uued tooted. Seekordsel hindamisel pakkusime ka kõikidele huvilistele võimalust oma silmaga näha, kuidas kvaliteedi hindamine toimub – piimatoodete avalik hindamine toimus 1. juunil Imavere Piimandusmuuseumis toimunud piimapäeval,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juht Evi Randpere.
Juba märki kandvate toodete osas kontrollis ekspertkomisjon seekord 55 toote kvaliteeti. Rõhuv osa järelkontrollis olnud toodetest vastas jätkuvalt Tunnustatud Eesti Maitse kvaliteedimärgi nõuetele, kuid viie toote osas tehakse tootjale märgukiri puuduste kõrvaldamiseks. Kõikide toodete kohta saadetakse ettevõtetele ekspertkomisjonide tagasiside.
Tooteid hindasid toiduainetööstuste, teadusasutuste ja -laborite erialaspetsialistidest koosnevad sõltumatud ekspertkomisjonid. Toodete hindamine toimub väljatöötatud kriteeriumide alusel, ekspertide isiklikud maitse-eelistused arvesse ei lähe. Objektiivsuse tagamiseks hindavad eksperdid tooteid anonüümselt, ilma et nad teaksid konkreetse toote valmistajat ja kaubamärki.
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda on toidukvaliteedimärke välja andnud 1998. aastast alates, selle aja jooksul on kvaliteedimärgi saanud tuhandeid tooteid. Lisainfot pääsukesemärgi kohta leiab EPKK kodulehelt: www.epkk.ee/toidumargid/tunnustatud-eesti-maits.