Seda toitu hakati Inglismaal valmistama siis, kui nisujahu hakkas laiemalt levima. Esimene retsept pärineb aastal 1737 ilmunud naistele mõeldud nõuanderaamatust. Algul oli see toit mõeldud kõhtu täitma, sest lihaga polnud priisata. Ahju põhja pandi pann, kuhu tilkus ahjus kõrgemal küpseva liha rasv ja selle panni peal rasvas küpsenud tainas oli suurema nälja peletamiseks.

Tänapäeval pakutakse Yorkshire’i pudingit näiteks eelroana koos sibulakastmega, põhiroana veiseprae ja kartulite kõrvale või serveeritakse selle sees hoopis kartuliputru ja vorstikesi. Serveerimisvõimalusi on veel mitmeid, kuid enamasti on tegu ikkagi soolase toiduga.

Jamie Oliveri Yorkshire’i pudingu retsept

4 muna
200 ml piima
200 g jahu
näpuotsaga soola
Muffinipanni jaoks ohtralt õli

Klopi munad lahti, lisa piim, sõelutud jahu ja sool ning klopi tainast seni, kuni selles pole tükke. Vala muffinipanni igasse auku 1 cm jagu õli ja tõsta pann190-kraadisesse ahju 15 minutiks kuumenema. Mõistlik on muffinipann asetada ahjuplaadile.
Tõsta kuum pann ettevaatlikult ahjust välja ja kalla igasse auku tainast. Ole ettevaatlik, tegu on kuuma õliga! Küpseta 190 kraadi juures 20-25 minutit. Ära ava ahjuust küpsemise vahepeal, muidu võivad küpsetised alla vajuda.