Lisatud fotodelt saab uurida, milline äpp telefonis välja näeb ja mida on võimalik sellega peale hakata.

Innovatiivne arendus sündis vallavanem Rait Pihelgase soovist ja mõttest, kuidas jõuda kõikide vallas elavate inimesteni hoolimata nende asukohast. Juhuse tahtel, kohtus Pihelgas Futute Dialog OY-ga, kes on tänaseks Järva valla jaoks kohaldanud Soomes aastaid kasutatud omavalitsuse nutirakenduse.

Seitsme valla liitumisel sündinud Järva vallas on üle 9000 elaniku, omavalitsus ulatub Imaverest Amblani 1223 ruutkilomeetril.

Vallavalitsuse info kohaselt on Järva valla äpp on vastu võetud soojalt ja positiivselt. Tänase seisuga on kasutajad pea seitsesada. Äpp on huvi tekitanud ka Järva vallast väljaspool elavates inimestes.

Mida äpiga teha saab?

Selgitab Järva vallavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Maarja Kauge.

„Äpis saab vaadata uudiseid, tutvuda üritustega, küsida ja anda tagasisidet nii ametnikele kui ka kogukonnas elavatele inimestele.

Peamine on muidugi see, et inimene saaks olla vallavalitsusega kontaktis vallamajja minemata ning just sellisel ajal, millal temale sobib – olgu selleks kell 21 kodus diivanil või kell 4 karjalaudas olles. Vallavalitsus vastab igal juhul ning üks vastutav inimene on pidevalt jälgimas äppi ning tegelebki teabeedastusega.

Samuti teavitavad vallaametnikud elanikke toimingutest ja erakorralistest sündmustest. Näiteks kui täna alustatakse Koerus kütteperioodi, siis annab vallavalitsus läbi äpi teada elanikele, et koju jõudes, on neil tuba soe.

Koeru, Imavere ja Järva-Jaani inimesteni juba jõudis läbi äpi info, et kütteperioodiga on alustatud ning seda küsimuse vormis „Kütteperiood on alanud. On sul kodus soe?“ Kui inimesed annavad tagasiside, mis on positiivne, siis meie näeme, et kõik on korras ja tegelikult ka toimib.

Äpi eest vastutav inimene saab määrata piirkonna, kuhu ta uudise saadab, ehk nii ei risusta Järva vallavalitsus inimeste uudistevoogu neid mittepuudutavates küsimustes. Järelikult: kui Järva-Jaanis hakati täna kütma, siis ei saada me teavet Imavere inimestele.”

Äpi saab alla laadida siit.